Bas van Zetten

Allround mulitmediale vormgever
Bas van Zetten, wie ben ik?

Bas van Zetten, wie ben ik?

Allround audiografisch vormgever en levensgenieter!

Welkom op mijn eigen website.
Op deze pagina zal ik je iets meer over mijzelf vertellen.

Ik ben in 1991 geboren in Bodegraven, waar ik 26 jaar lang gewoond en geleefd heb.
In mijn jeugd was ik altijd al druk bezig met opnames op cassettebandjes maken alsof ik een radiozendertje had. Dat idee is nooit zo ver gekomen als ik had gehoopt, maar het heeft mij wel gebracht tot waar ik nu ben.
Vanaf zomer 2006 ben ik namelijk werkzaam voor de Lokale omroep van/voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, toen ik daar begon nog Studio 15 geheten, tussen 2008 en 2020 RTV Bodegraven en vanaf april 2020 heet de omroep BR6.

Ik ben begonnen als sidekick in een twee uur durend zaterdagavond programma genaamd “The Basement”, hierin leerde ik snel genoeg de basis kneepjes van het radiovak bij, waar techniek met name het belangrijkst is
Niet alleen techniek als in het schuiven van de knopjes... “Altijd van je af!” of “Van je af is harder hè!” kreeg je dan vaak als wijze les te horen, maar ook de spraak techniek.
Ik zal zeker niet zeggen dat ik ondertussen de beste ben in het radiovak, maar de omroep heeft mij ergens wel genoeg ruimte te geven om te ontwikkelen en te worden wie ik nu ben.

Vanaf midden 2007 mocht ik eindelijk mijn eigen radioprogramma (omdat ik eerst nog “minderjarig” was). The Eighter Party, ook een twee uur durend radioprogramma dat werd uitgezonden NA “The Basement” op de zaterdagavond. Ik was nog niet weg bij “The Basement” dus dat hield in dat ik op zo'n dag 4 uur radio maakte. Na verloop van tijd brak dit mij op, ik ging er doordeweeks ook nog een programma bij doen als techniek, en werkte her en der ook nog extra bij als techneut en dat alles op vrijwillige basis (helaas nog steeds).
Na 2 jaar T.E.P. Viel er even een gat van een jaar, in dit jaar moest ik even alles een plekje geven en logisch nadenken wat nu echt belangrijk was, zowel privé als met deze hobby.

Ik nam soms nog wel wat techniek taken op mij en was bij evenementen aanwezig, en vanaf de zomer van 2009 nam ik de zomerstop over van het programma “Schaduw achter de Muur”, ik ging toen de zomer door met mijn radiocollega Piet de Rooij, tevens ook één van de makers van Schaduw achter de Muur”, onder de noemer “De Muziek Experts”, toen alleen nog in de zomerstop, vanaf 12 februari 2013 begonnen we met het programma wekelijks uit te zenden, vanaf dat moment stopte het programma S.a.d.M. Volledig en namen wij dat gat over.
Wat inhield dat we elke dinsdagavond van acht tot negen , en in de herhaling op zaterdagochtend van elf tot twaalf uitzonden. Gelijk ook twee tijdstippen te pakken, dat is soms best een uitzondering.

In het voorjaar van 2016 kwam ook het tijdslot vóór de Muziek Experts vrij, en ik zat toch een beetje te dubben of ik mijn volledig eigen programma wilde, ik had toen dat tijdslot eerder al vrij was eens iets aangegeven binnen de omroep maar toen kwam het er niet van, maar per april 2016 dus wel, toen startte mijn eigen programma “Bas On Air”, het programma dat je een Welkom Thuis gevoel moet geven, in één uur tijd wordt je geïnformeerd en geamuseerd, in de vorm van een wekelijkse overdenking, de lokale en regionale uitjes in de Regio uitagenda en het laatste lokale nieuws en het weerbericht, alles afgewisseld met muziek van de jaren 90 tot heden. Soms met nadruk op wat thema's zowel nieuwsgericht als gebeurtenissen uit het verleden of een evenement dat plaats gaat vinden, zo is er regelmatig een Songfestival hit te horen van tussen de jaren 90 tot heden.

Vanaf oktober 2016 ben ik voor een tweede omroep gaan werken, mijn partner woonde in Den Haag en kwam door het radiovak vaak in aanraking met Omroep West, maar daar binnenkomen is nog niet zo makkelijk , zeker niet met al een fulltimebaan op zak. Maar hun konden mij wel doorverwijzen naar hun kleine lokale broertje, en dat was Den Haag FM, ik werkte daar mee aan “de Goede Zaak”, dit programma bood ondernemers een platform en bracht ze contact met non-profit organisaties, goede doelen en het maatschappelijk veld. Ook werd er gestimuleerd om maatschappelijk actief te worden. Ik begon als techneut, en later kreeg ik ook de kans om te presenteren, ik was aanwezig bij de aankondiging van het programma, en had 2 vast onderdelen in het programma. Het programma werd in totaal door 3 personen gemaakt, waaronder ik, en 2 collega's.

AUDIOGRAFISCHE VORMGEVING
Buiten maar toch ook binnen het radiovak ben ik ook audio grafisch vormgever.. dat klinkt groots, maar om een voorbeeld te geven.
Het meest opvallendst wat ik momenteel heb mogen doen is de vormgeving deels ontwerpen voor BR6. Een nieuwe naam betekend ook nieuwe vormgeving, met een team van 6 personen zijn we aan de slag gegaan om een duidelijk, kort maar zeker krachtig vormgeving pakket te maken, wat zoveel inhoud als de vormgeving rondom het nieuws, uuropeners, en jingles door het hele uur heen.
Waarin vrij de ruimte was om aan te geven wat we precies wilde hebben. Ik was hierin de contactpersoon tussen de omroep en de producent, en heb na het ontvangen van het pakket ook nog alles naar wens aangepast voor de omroep, wat wil zeggen, de uuropener aangevuld met later ingesproken teksten, en momenteel nog de jingles een klein zomers tintje gegeven.


WEBSITE ONTWERP
Ook houd ik mij graag bezig met het maken van websites.
Zo ontwerp ik al mijn websites zelf, het liefst in de CMS WordPress, maar ik ben ook bekend met HTML, PHP en CSS. Ik ontwerp websites met name als hobby.
Belangrijke projecten waar ik aan mee geholpen heb zijn het ontwerpen en bijhouden van de website voor “het Glazenhuis Bodegraven” en het mee helpen aan een ontwerp voor de nieuwe BR6 website” , mijn ontwerp is het voor BR6 helaas niet geworden, maar heb alles wel een duw in de goede richting kunnen geven en ik kan hulp bieden waar nodig is.

Één voordeel aan mijn radiowerk is dat ik een radiostudio aan huis heb, met de belangrijkste soft- en hardware. Van een goede radiomicrofoon tot aan goede processing en een goed werkende internetverbinding.

PRIVÉ
Over mijn privé vertel ik verder niet heel erg veel, hoewel het hier bovenstaande ook al een beetje privé was.
Ik ben sinds 2017 uit Bodegraven gegaan en verhuisd naar Den Haag.
Ik werk als winkelmedewerker in de meest brede zin, zo ben ik een tijd verkoper geweest, maar ook promotor en adviseur voor energie en TV/Internet leveranciers, maar ik heb ook al functies bekleed als Assistent bedrijfsleider voor diverse bedrijven.
Tevens zou ik het in de toekomst super fantastisch vinden als ik al mijn kennis, ervaring en expertise tot leven kan laten komen in een daarvoor bestemd bedrijf en beroep, bijvoorbeeld als nieuwslezer, radiomaker, producer, etc. niets is onmogelijk!

Ik hoop dat ik je genoeg heb geinformeerd over mijzelf en dat je hierdoor weer iets meer te weten bent gekomen over mij, mijn bezigheden en mijn verdere bestaan.

Veel plezier verder op mijn persoonlijke website, en bezoek ook eens de website van mijn twee radioprogramma's.

De Muziek Experts : www.DeMuziekExperts.nl
Bas On Air: www.BasOnAir.nl

Met vriendelijke groet,
Bas van Zetten

– Allround Radiomaker, Audio grafisch vormgever en Websiteontwerper -

Mijn werkverleden

 • 2019 - 2020
  So Low
  W.C. In de Bogaard, Rijswijk

  Assistent bedrijfsleider, Half jaar contract. Niet verlengd. Taken: Leiding geven aan team van 12 leden. Administratief werk. Vul werkzaamheden. Schappen verbouwen. Spiegelen en Retouren lopen. Eind verantwoordelijke. Bestellen. etc.

 • 2018 - 2019
  Blokker
  Winkelcentrum Megastores, Den Haag

  Waarnemend bedrijfsleider

 • 2018
  Caiway
  Technische klantenservice, Naaldwijk

  Callcenter medewerker

 • 2018
  Budget Energie
  Mediamarkt, Den Haag

  Sales adviseur

 • 2016 - 2018
  Ziggo
  Diverse Mediamarkt-en

  Sales adviseur

 • 2014 - 2016
  Lidl
  W.C. Bloemendaal, Gouda

  Allround medewerker en Vers -eind- verantwoordelijke

 • 2011 - 2014
  Euroland
  W.C. Bloemendaal, Gouda

  Verkoopmedewerker en Leidinggevende over 2 filialen

 • 2008 - 2010
  Stage
  diverse locaties

  Stagiair Bedrijven Vrijbuiter (2008) Kwantum (2009) Paradigit (2009-2010)

Extra's

RTV Bodegraven
Radio en TV maker - sinds 2006 (tot heden)

Some info.

Den Haag FM
Techneut en Radiomaker, 2016 - 2018

Bas On Air
Eigen Radioprogramma, sinds april 2016

De Muziek Experts
2 koppig radioprogramma, sinds 2009 (tot heden)